Anti- slipcursus bestelwagen van 4 uur

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor iedereen die regelmatig in een (beladen) bestelauto rijdt.

Rijden in een bestelauto is een zaak van gewicht. Immers, de lading en de manier waarop de auto is beladen bepalen in belangrijke mate het rijgedrag.

Theorie
Tijdens de theorie leer je alles over waarnemen, gevaarherkenning, de juiste zit- en stuurhouding, remtechniek en hoe je moet handelen als je auto toch nog onverhoopt in een slip zou raken.

Praktijktraining
Algemene voertuigbeheersing
Oefeningen gebaseerd op juiste zithouding en stuurtechniek.

Corrigeren van de voor- en achterwielslip
Je doet ervaring op met de voorwiel -en achterwielslip en leert deze te voorkomen en te corrigeren. Een prima training om je vaardigheden te vergroten.

Rem -en uitwijkoefeningen op nat en glad wegdek
Je leert op de juiste wijze waar te nemen, te reageren en het Anti-Blokkeersysteem (ABS) optimaal te benutten op nat en glad wegdek.

Remmen –en uitwijken op een hellingbaan met glad wegdek
Deelnemers leren op hellingbaan met glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens rem -en uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen.

Duur van de anti- slipcursus
4 uur

Slipcursus met eigen auto 
Het IVVN adviseert de deelnemers de slipcursus in eigen auto te volgen. Dat is immers de auto waarmee je onderweg bent. Elke auto heeft specifieke rijeigenschappen waarmee je tijdens de slipcursus leert omgaan. Daarnaast zijn alle locaties waarvan wij gebruik maken zodanig aangelegd dat er geen slijtage aan de auto plaatsvindt

Auto huren?
Natuurlijk is het ook mogelijk een auto te huren.
Huurprijs: € 150,- inclusief 21% BTW. Maximaal 3 personen

Certificaat
De training is inclusief koffie en thee. De anti slipcursus wordt afgesloten met een certificaat.

De mooiste locaties van Nederland
Deze training wordt onder andere gegeven op  het rijvaardigheidscentrum Lelystad of het testcentrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Lelystad. De mooiste en veiligste rijvaardigheidscentra van Nederland.

Prijs € 129,-  p.p. inclusief 21% BTW

Deze training wordt voor u verzorgd door Driving Company

Boek hier