Anti- slipcursus bestelwagen van 7 uur

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor iedereen die regelmatig in een (beladen) bestelauto rijdt.

Rijden in een bestelauto is een zaak van gewicht. Immers, de lading en de manier waarop de auto is beladen bepalen in belangrijke mate het rijgedrag.

Theorie
Tijdens de theorie leer je alles over waarnemen, gevaarherkenning, de juiste zit- en stuurhouding, remtechniek en hoe je moet handelen als je auto toch nog onverhoopt in een slip zou

Praktijktraining
Algemene voertuigbeheersing
Oefeningen gebaseerd op juiste zithouding en stuurtechniek.

Onder –en overstuur oefening
Deelnemers leren  in deze oefening het verschil tussen onder –en overstuursituaties te herkennen en te beheersen.  Zij leren risico’s goed in te schatten. Daarnaast leer je de juiste technieken om de controle over je voertuig  te behouden. Verder zullen systemen als ASR en ESP worden behandeld

Rem -en uitwijkoefeningen op nat en glad wegdek
Je leert op de juiste wijze waar te nemen, te reageren en het Anti-Blokkeersysteem (ABS) optimaal te benutten op nat en glad wegdek.

Corrigeren van de voor- en achterwielslip
Je doet ervaring op met de voorwiel -en achterwielslip en leert deze te voorkomen en te corrigeren. Een prima training om je vaardigheden te vergroten.

Remmen –en uitwijken op een hellingbaan met glad wegdek
Deelnemers leren op hellingbaan met glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens rem -en uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen. Deze oefening kan in sommige situaties worden vervangen voor de oefening bermtechniek/bermvlucht.

De beste opleider
Het IVVN linkt u door naar de website van de opleider die deze training het beste voor u kan verzorgen.
U kunt daar alles lezen over de training.

Meer informatie