Info anti- slipcursus vrachtauto en bus

Doelstelling
Het doel van de slipcursus is ervoor te zorgen dat vroegtijdig krachten en gevaren worden herkend, zodat u een ongeval kunt voorkomen. Er wordt ruim aandacht geschonken aan stuur, rem- en uitwijktechnieken. Daarnaast wordt ingegaan op de invloed van lading op de rijeigenschappen van de bus/vrachtauto.

Inhoud van de anti- slipcursus

  • Algemene voertuigbeheersing
  • Rem- en uitwijkoefening
  • Corrigeren achter- en voorwielslip
  • Hellingbaan oefening op glad wegdek

Theorie
Tijdens de theorie leert u alles over waarnemen, gevaarherkenning, de juiste zit- en stuurhouding, remtechniek en hoe u moet handelen als de vrachtauto toch nog onverhoopt in de slip zou raken.

Inhoud praktijk
Algemene voertuigbeheersing

Oefeningen gebaseerd op juiste zithouding, stuurtechniek en kijktechniek.

Noodstoptraining op nat wegdek
Deelnemers leren op de juiste wijze waar te nemen, te reageren en het Anti-Blokkeersysteem (ABS) optimaal te benutten. Daarnaast de juiste stuurcorrectie uit te voeren bij uitwijkmanoeuvres.

Corrigeren voor- en achterwielslip op glad wegdek
Je doet ervaring op met de voorwiel -en achterwielslip en leert deze te voorkomen en te corrigeren. Een prima training om je vaardigheden te vergroten

Remmen –en uitwijken op een hellingbaan op glad wegdek
Deelnemers leren op een hellingbaan met glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens rem -en uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen.

Duur
09.00- 16.15 uur

Inclusief
Koffie, thee en een lunch

Certificaat
De anti slipcursus wordt afgesloten met een certificaat.

Locatie
Lelystad

Voertuigen
Eigen voertuigen

Certificering
Deze training is niet gecertificeerd voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). Indien u een soort gelijke training wilt volgen die wel is geregistreerd voor de richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) kunt u kiezen voor de training Verkeersveiligheid 1.

Beste opleider
Vraag een offerte aan en wij zoeken de opleider die deze training tegen de beste prijs- kwaliteitsverhouding voor u kan uitvoeren.

Vraag een offerte aan